My CMS | Dagrapport: Show Your PC Build Day
330
post-template-default,single,single-post,postid-330,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Dagrapport: Show Your PC Build Day

Na een aantal keer erover gesproken te hebben met KarelJerry en andere over wat de dag zou gaan brengen was het 8 Juli dan zover. Na de vele vragen en onwetendheden was het vandaag dan toch zover dat om 10 uur de deuren open zouden gaan bij Cooler Master HQ in Eindhoven. De dag ervoor nog een bruiloft tot laat te hebben gehad en vroeg in de ochtend nog mijn pc Show klaar te maken kwam ik na een rit van nagenoeg anderhalf uur aan bij Cooler Master. Daar werd ik opgewacht door een heel lief klein jongetje genaamd Mees die van papa mee mocht helpen bij het inchecken en de lootjes uit mocht delen 😉 Dit werd gedaan zodat eind van de dag de mensen ook hun eigen pc weer mee naar huis zouden nemen en niet per ongeluk die van een ander.

Na mijn pc op een van de tafels langs de zijkanten te hebben geplaatst, aangesloten te hebben en met Glassex de tempered glass paneel te hebben gepoetst bracht ik de spullen naar de auto. Hier werd ik vriendelijk toeterend gedag gezegd door Karel en Tom Goossens die een deel gecarpoold hebben. Binnen ben ik langzaam rondjes gaan lopen en bekende een hand gaan geven en groeten.

Coolermaster15 300x146 - Dagrapport: Show your build at Cooler Master HQ Eindhoven

Coolermaster35 300x146 - Dagrapport: Show your build at Cooler Master HQ Eindhoven

Coolermaster23 146x300 - Dagrapport: Show your build at Cooler Master HQ Eindhoven

De eerste die ik trof was natuurlijk de altijd vrolijk lachse Femke met nieuwe Sidekick Nick, Vandaag dus geen F.a.T maar F.A.N Femke and Nick ;). Al snel zag ik Jerry van Cooler Master lopen. Richard prins van DBRichard voorbijrennen met spullen die hij nodig had en zo zag ik ook nog eens Tim (Mssh) en Stephan van Techtesters. Waarna mijn dag echt kom beginnen. Wat meteen opviel was het publiek dat toestroomde naar deze dag.. Bij andere fandagen schieten de bezoekers naar de gamepc’s parkeren hun achterwerk erin en komen los bij goodiehunts of andere gratis dingen. Bij Show your build was het totaal anders. Mensen stonden bij hun pc en rende niet naar de game pc’s. Waardoor deze dag totaal anders begon dan de andere. Na een potje overwatch die ik natuurlijk met gemak won ugh ugh ben ik met Karel opzoek gegaan naar Jerry voor het allerbelangrijkste wat je kunt verzinnen. Inderdaad koffie! Want wat is Karel zonder koffie.

 

 

Na het overheerlijke bakje koffie zijn wij een rondje langs de systemen gelopen en van elk systeem een foto gemaakt. Bij bijna elk systeem kwam de eigenaar/ eigenaresse er wel bij staan om ons te woord te staan om zijn build en oplossingen uit te leggen en zelfs deels uit elkaar te halen om het een en ander te laten zien.

 

 

Verder kon je behalve je build showen en bij de andere builds het mooie ervan afkijken ook kijken hoe er live werd Overgeklockt/ gemod/ geglitterd en glas in lood werd gemaakt. Zoals gewoonlijk bij de overclockers ging er weer een aantal dingen mis. Van een kapot moederbord tot BSOD omdat de CPU vond dat hij te koud werd. Naast de koele boys stond Femke met Sidekick Nick. Ze had haar Trent en idee meegenomen vanuit Taiwan Computex en bekladde en kliederde iedereen die het wilde en niet wilde met glitters!!!.  Achter F.A.T. Stonden 2 dames van Ranndago die druk bezig waren met glas en lood. Heel gaaf en apart om te zien. Zo zou ik op mijn Dark base pro 900 zo een glas in lood creatie kunnen plaatsen of op de Cooler master bekende Master Case 3 / 5 /6 .
Verder op in het rondje kwam ik een onbekende “bekende” tegen. Ruben Nietsch die ons de voortgang wan zijn G.T.500 Case mod liet zien en deze gedurende de dag ook heeft afgemaakt. Druk bezig met zijn casemod liet hij zich soms afleiden door de mensen die foto’s wilde maken of vragen hadden. Het rondje werd afgemaakt door Richard Prins (DBRichard) die druk bezig was om alles in orde te maken voor zijn stream en zijn casemodding dat hij live ging doen.. Helaas weinig van gezien omdat ik elke keer wel ergens anders te vinden was in het magazijn van Cooler Master waar dit Event werd gehouden.

Coolermaster145 1024x84 - Dagrapport: Show your build at Cooler Master HQ Eindhoven

Na het gedeelte van de VR wat ik al een aantal keer gedaan had voorbij gelopen te zijn ben ik door gelopen naar het winkeltje waar de mensen van Computer-bestel.nl stonden om Cooler Master producten tegen een superscherpe prijs te verkopen.

20170708 102058 1024x499 - Dagrapport: Show your build at Cooler Master HQ Eindhoven

Later op de dag werd er ook nog een Deskbuild binnen gebracht en een wooden casemod. Ook was er die dag ruimte voor een welkom praatje die gehouden werd door Jerry met zijn geluidsman/assistente “Telefonerende Tim” 😉 die alles netjes en nagenoeg optijd alles voor elkaar had. Na het welkom woord en de nodige rondjes was het volgende onderdeel aan de beurt het kleine stukje marketing met een leuke “giveaway “prijs voor degene die een cosmos 2 met gestrekte armen voor zich uit kon houden.

 

Coolermaster99 300x146 - Dagrapport: Show your build at Cooler Master HQ Eindhoven

Zo werden er nog meer leuke spelletjes/ giveaway gespeeld waaronder de Budget Casemod contest en de bouw je mastercase 6 van papier. Later op de dag konden we genieten van de kookshow van MSSH die er echt werkelijk alles aan deed om elke keer aan de verbrandingen te ontsnappen van wat hij kookte. Je kon het zo gek niet bedenken of het werd gekookt. Van Rozen en druiven tot aan lente-ui en zelfs ijsjes. Kook je ijsjes? nee die moeten vriezen maar dat kan juist heel goed met stikstof. Want volgende de geleerde is het -197 graden! Waarna je meteen de minder geleerde onder ons hoorde zeg dan gewoon -200 graden: D. Tussen alle gesprekken en bewondering door was er ook nog tijd voor een workshop Cablesleeven. Waar wij de 2 technieken die er worden toegepast werden aangeleerd. Altijd leuk als ik het half verpruts en degene die het je leert er een andere connector opzet dan die erbij hoort… wat dus resulteerde in een half mislukte sleeve maar de techniek begreep ik waardoor de andere aan de beurt waren. Na nog een potje overwatch in de winning mood aan het spelen te zijn werd ik ruw uit mijn gameflow getrokken door Karel. Ik moest mee want mijn kast moest op de foto gezet worden want hij had een idee en ik moest ook. Na het op de foto zetten en mijn kast weer terug op zijn plekje te hebben gezet was het tijd!! tijd voor friet en een lekkere hap dat mogelijk werd gemaakt door Silly’s die met een complete kar aangekomen waren om ons hongerige builders te voorzien van lekkernij.  De dag werd afgesloten met een uitleg over Minen waarna de dag langzaam tot zijn einde kwam.

Na een goed gesprek met Jerry en gedag te hebben gezegd tegen de Cooler Master familie en de partners en genodigde heb ik mijn reis huiswaarts gemaakt met een goed en voldaan gevoel.

 

Geschreven door Allerleidesign.nl

1 Comment
  • Jan vd Huijgevoort
    Posted at 10:41h, 30 August Reply

    Dit was een zeer leuke ervaring en hierbij ook wat ideetjes op gedaan. Zeker een goed verzorgd evenement waarbij je aan niks tekort kwam. Van deze dagen mogen er meer komen. Thanks Cooler Master.

Post A Comment